Ankara İlçelerine yine büyük bir hızla devam ediyoruz. Bu seferki durağımız Polatlı.
Polatlı'daki yerleşim Milattan Önce 3000'li yıllara kadar uzanmaktadır. Polatlı'daki Yassıhöyük'te Antik Gordion Şehri'nde Milattan Önce 3000'li senelerde yerleşim olduğu tespit edilmiştir.
Bölgede diğer ilçelerde olduğu gibi yine Hitit İmparatorluğu, Frigya Devleti, Persler, Roma İmparatorluğu, Büyük Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı hakimiyet sürmüştür.
Polatlı İlçesinin Merkezinin temelleri 1860 senesinde atılmıştır. Nüfusun artması ise İstanbul-Ankara Demiryolunun 1892 senesinde buradan geçmesiyle olmuştur.
Kurtuş Savaşı'ndaki dönüm noktası Sakarya Meydan Savaşı Polatlı topraklarında gerçekleşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün savaşı yönettiği karargah Alagöz Köyü'ndedir. Attan düşünce yaralandığı yer ise İnler Köyü'ndedir. Savaştaki en önemli coğrafi mevkiler Kartaltepe, Beştepe, Duatepe, Çal Dağı Polatlı sınırları içindedir.
Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Topçu ve Füze Okulu da ilçe sınırları içindedir.
<br /><center><hr/><em>Posted from my blog with <a href='https://wordpress.org/plugins/steempress/'>SteemPress</a> : https://oguzhanon.000webhostapp.com/2019/07/polatli </em><hr/></center>