Merhaba değerli Steem kullanıcıları. İyi bir hafta sonu dilerim hepinize.
BTCUSD yine bir düşüş gördü. Bu düşüşün muhtemel olduğunu geçen hafta belirtmiştim. Düşüşlerin devam edeceğini söylemek istemiyorum fakat ne yazık ki bir müddet daha düşüş göreceğiz. Felaket tellallığı da yapmak istemiyorum; lakin durum şu an için düşüşün devam edeceğini gösteriyor. Grafiklerden bunu anlayacaksınız.
Öncelikle yükselişlerin normal karşılandığı gibi düşüşlerin de normal karşılanması gerektiğini söyleyeyim. Şahsen ben sürekli yükselen bir üründen korkardım. Dalgalanmalar ürünün güvenirliğini arttırır bana göre. Bitcoin yükselmeyi çok iyi bildiği gibi düşmeyi de iyi biliyor. Saatlik grafikte Bitcoin 3 gün 21 saat süren bir düşüş gösterdi. Sonrasında 20 saatlik bir yükseliş isteği ile ivme kazandı ve 8366 Dolar'dan 9619 Dolar'a yükseldi, ama yükselişi sınırlı kalıp şu an itibariyle 3 saattir devam eden yeni sat sinyaliyle 8500 Dolar civarına kadar gerileme yaptı. Anlık fiyatı şu an 8799 olarak devam ediyor. Saatlikteki sat sinyalinin böyle devam etmesi düşüşlerin devam edeceğinin bir göstergesi. Aşağıya saatlik BTCUSD grafiği yerleştiriyorum. İncelersiniz.

Saatlikte kalıcı olamamasın sebebi 4 saatlik grafikteki sert sat sinyalinin devam etmesidir. 4 gün 8 saattir 4 saatlik grafiğe göre düşüş gösteriyor. Geçtiğimiz 4 saatte karar değiştirip al sinyali verme isteği doğdu; fakat başarısız olup sat sinyalinde kalmaya devam etti. Bu da düşüşü biraz daha derinleştirdi. Zira 4 saatlikteki kudret saatliğin de kendiyle beraber aşağıya çekilmesine sebep oluyor. Aşağıdaki grafikte anlattığım bu durum somutlaştırılmıştır.

Günlük grafik ise tam bir düşüş delisi oldu ne yazık ki... Düne göre biraz daha ılımlı davrandı aslında. Ama hacimsiz olmasından kaynaklanan düşüşe devam etti bu gün. Günlük grafiklerde trend süreleri bayağı uzun oluyor. Bu süre bazen haftalar bazen aylar alabiliyor. Dolayısıyla alım satımlarda günlük grafiğin analizi yapılıp karar öylece verilmeli. Durumu iyi olmayan bir günlük grafik çizmekte olan üründen uzak durmak en kârlı davranış olacaktır. Aşağıya günlük sat sinyalinin ikinci gününde olduğunu gösteren grafiği yerleştireyim.
Daha önceki yazılarımdan günlük grafiğin durumu ile şimdiki durumunu kıyaslayabilirsiniz ki hafta başında günlük grafiğin sıkıntıya düşebileceğini belirtmiştim. 1 H ve 4 H grafiklerinin al sinyali vermesi gerektiğini, yoksa günlüğün satış durumuna düşebileceğini vurgulamıştım. Uyarıları dikkate alan arkadaşlar şu an güven içinde izlemektedir. Aşağıdaki linkten bu haftanın analizini okuyabilirsiniz.
https://steemit.com/bitcoin/@sahinadm/btcusd-haftalik-analiz-5e4099ee4103c

Haftalık grafikte iste satış sinyalleri giderek güçleniyor. Günlüğün sat sinyali vermesinin en büyük nedeni haftalık grafiğindeki sıkıntıdır. 4 haftadır sat sinyali giderek güçleniyor.

Peki tüm bunlara rağmen her şey bitti mi? Mahvolduk, bittik, ölüyoruz deyip karamsarlığa mı kapılalım? Tabi ki hayır. Artık Bitcoin diye bir şey dünyayı arada bir sallayacak. Bunu kimse reddedemez. Fakat biraz ehlileştirmek için uğraşabilirler. Yeterli hacme ulaştıktan sonra yükselişlerde baştan çıkaran bir hal aldığı için Bitcoin insanların ilgisini daha çok çekiyor ve alımlar artıyor. Bu da Bitcoin'in ehlileşmesine engel oluyor.
Bitcoin'in yukarıda belirttiğim gibi arada düşmesi onun daha güvenilir ve daha cazip olmasına sebep oluyor. ''BTC alamadım, şu an çok yüksek, alamıyorum, korkuyorum.'' diyenler için alım fırsatı doğuyor. Düşüşler iyidir. Önemli olan düşüş sırasında panik yapmamak.
Dilerim ki kimse emeklerinin boşa çıktığı zamanlar yaşamasın. Teşekkür ederim. Sevgiler.